Yeniyıldız İlkokulu
YENİYILDIZ KÖYÜ KURTULUŞ MEVKİİ KAYRAK SK. YENIYILDIZ ILK ORTAOKULU BLOK NO 40 ULUKIŞLA / NİĞDE

VİZYON

Demokratik ve laik, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu,hoşgörülü, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, vatansever ve çalışkan gençler yetiştirebilmektir.

MİSYON

Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda bireysel farklıklarını, göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, ekip çalışmasına yatkın , üretime yönelik çalışmalar geliştiren-projeler üretebilen-uygulayan , belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.

BAŞARILAR

2015-2016 Eğitim yılında 1 öğrencimiz fen lisesi 1 öğrencimiz kız meslek lisesi 1 öğrencimiz teknik lise 5 öğrencimiz çok programli liseye yerleştirilmiştir.

NORMAL

KALORİFERLİ

Ereğliden ve ulukışladan günlük gelip giden öğretmenlerimiz vardır.

Ereğliye 30 km ulukışlaya 25 km uzaklıktadır.